úterý 24. listopadu 2015

Recept na brownies s červenou řepou

Todle není vůbec zdravej recept. Červenou řepu přidávám jen proto, že s ní je brownies ještě černější, čmoudlejší, zdánlivě čokoládovějšív a zůstane déle vláčné. Zkoušela jsem různě měnit poměr mezi čokoládou a červenou řepou ve prospěch řepy, ale nakonec jsem skončila na dvou tabulích tmavé čokolády a jedné středně velké řepě.

Na brownies potřebujeme jednu řepu (cca 200gr), kterou si uvaříme v páře do měkka a rozmixujeme tyčovým mixérem nebo nastrouháme najemno.
Dál potřebujeme 4 vejce, hrnek hnědého cukru, půlku másla, hrnek hladké mouky (může být smíchaná se žitnou nebo špaldovou), lžičku prášku do pečiva, dvě lžíce kakaa a dvě tabulky hořké čokolády.
Nad hrnec s vařící vodou umístíme nerezovou mísu, ve které rozpustíme čokoládu s máslem.
Zatímco se čokoláda rozpouští, ušleháme si vejce s cukrem do husté bílé pěny. Vaječnou hmotu zašleháme do čokoládové hmoty. Vznikne čokoládová pěna, kterou musíte ochutnat, i kdybyste měli chytit salmonelu.
Vejce s čokoládou pak smícháme s prosátou moukou, kakaem a práškem do pečiva. Těsto dáme do menšího pekáčku a pečeme cca 25 minut na 175 stupních.

Žádné komentáře:

Okomentovat