pátek 6. listopadu 2015

Povzbuzení na těle i duchu

Jakmile přijde podzim, začnu frčet na horké čokoládě.

Začalo to Dětmi z Bullerbynu, které se vždy o narozeninách ládovaly horkou čokoládou. Jakožto devítiletou nevinnou dívku mě velmi zajímalo, co to ta horká čokoláda vlastně je. Cola Cao? Nesquik? Normální kakao? Těžko. Pídila jsem se po horkočokoládových receptech, ale v Kuchařce naší vesnice ani ve Vilému Vrabcovi nenašla adekvátní odpověď. Nakonec jsem ji objevila o sedm let později při jednom rande s Ripardem v již dávno zkrachovalé kavárně.

Do hrnku plnotučnýho mlíka se zavaří celá tabulka hořké čokolády nebo čokolády na vaření a je to.
Já si do ní přidám ještě chilli a Ripard rum a navrch šlehačku a podzimní plískanice nechť vypuknou.





Žádné komentáře:

Okomentovat