čtvrtek 29. června 2017

Pro pančelky

Včera si vzal Ripard Damiáno s sebou na úřady. Jeli se vyfotit na pas (slušná fotka vyšla miminu prý až napotřetí) a vůbec si užili hezké pánské odpoledne.

Já se tak mohla naplno věnovat Timovi Timečkovi, což jsme si taky moc užili. Zašli jsme do hračkářství pro dalšího hmyzáka, sehnali jsme nějakého extra děsivě realistického střevlíka, pak jsme si dali zmrzku a cestou jsme dokoupili dárečky pro pančelky, školnice, kuchařky a uklízečky.

Rozhodli jsme se školkovému personálu věnovat relaxační sůl do koupele s vyklidňujícími účinky, jejíž výroba je tak easy, že to zvládl hravě i Tim Timeček.

Koupí se kilo hrubozrnné mořské soli a to se promíchá s bylinkami a éterickými olejíčky.

Z bylinek se nám urodila levandule, měsíček a heřmánek a éterák jsme měli levandulovej, růžovej a rozmarýnovej.

Timeček si velmi užíval fakt, že do soli může nalejt éteráku kolik chce, aniž by ho někdo peskoval. Práce s voňavou solí ho moc bavila, zvládl ji i nacpat do pytlíčků a skleniček.

Další dárečky jsme měli už koupené s předstihem v mé oblíbené keramické chráněné dílně.

Všechno jsme to nabalili a napsali přáníčka.
Texty do přáníček vymýšlel Tim, takže jsem se dověděla, že paní školnice má "krásné oči" a paní uklízečka na něho byla prý úplně nejhodnější. Paní kuchařka zas umí tu nejlepší "krupicovou kašku" a paní učitelka Alica je děsně přísná a zlobila se, když si Tim s Mikuláškem vzájemně olízli brady, ale zase zná strašně moc písniček a umí dobře vytahovat klíšťata.

Zítra dárečky slavnostně předáme a pak hurá na prázdniny!

 




Žádné komentáře:

Okomentovat