sobota 11. března 2017

Jak se žije s neodložitelným miminkem

Miminka se dle mého nezávislého průzkumu dělí na plačtivá a neplačtivá, dráždivá a nedráždivá a na odložitelná a neodložitelná.
Zatímco Tim Timeček byl miminko odložitelné, neplačtivé i nedráždivé, Damiánek je totálně neodložitelný. Nicméně není ani plačtivý ani dráždivý, díky bohu. A prospí celou noc téměř bez přestávky, což mě udržuje ve snesitelné duševní kondici.
Neodložitelnost v každodenní praxi znamená, že miminko téměř vůbec nebulí, je velmi spokojené a usměvavé, v naprosté pohodě zvládá všechny celodenní výlety, návštěvy muzea, školy a kina, neočekávané útoky dinosaurů, kravál i jekot a chechot... Ale jakmile se jej pokusím byť jen na chvíli odložit, chytí totálního rapla.
Jako podpůrné opatření a kompenzační pomůcka velmi dobře funguje šátek, ale když si chci vyčistit zuby nebo se nedejbože osprchovat, musím počítat s hrozným řevem.
K dané problematice jsem  přečetla všemožnou dostupnou literaturu, to abych nečuměla s otevřenou hubou a necítila se provinile, když mi někdo chytrej zas řekne: "Nó, jak sis ho rozmazlila, tak to máš." Prd leda. Podle nejnovějších výzkumů z oblast pediatrie můžu být v klidu, neboť dítě  minimálně do půl roku, ale prej spíš až do prvního roku věku, nedělá nic záměrně a svým chováním pouze demonstruje vrozené reakce na fyziologické procesy a podněty zvenčí. Jak silná bude reakce na fyziologický proces či podnět zvenčí, to už záleží na temperamentu dítěte, se kterým v rané fázi dětství rodič vůbec nic nenadělá.
Samozřejmě, že by mi taky občas bodlo, kdybych mohla děcko šoupnout do houpacího sedátka nebo pod hrazdičku s cinkátkama, kde by si celej den bukolicky hrálo a chrastilo a já se zavřela na balkoně s lahví vína a cigárama a na všechny matky dráždivých a uplakaných miminek pořvávala, jak si za to můžou samy, že si to harantě holt rozmazlily.
Problém je, že separační pomůcky typu zavinovačka, hrazdička i houpátko se pro Damiána ukázaly jako naprosto nefunkční a nevhodné, neboť se začal přetáčet na bříško dříve, než pobral chrastítkového rozumu.
No, může být i mnohem hůř.
Neodložitelnost by měla pominout v momentě, kdy se děcko začne plazit.
Anebo až mě v pubertě pošle do patřičných míst.
Do tý doby ho holt budu muset nosit.





Žádné komentáře:

Okomentovat