sobota 18. února 2017

Pomalu pečená krůta

Nikdy jsem nebyla masový typ, ale to bylo ještě před touhle krůtou a před objevením britské kuchyně.
Teď jsem prodělala pořádnou konverzi k masožravcům. 

Recept na tuto šíleně dobrou krůtu je jednoduchý.

Potřebujeme kilo krůtích stehen, 4 cibule, 8 stroužků česneku, 2 lžíce medu, olivový olej, bobkový list, nové koření, tymián, pepř a sůl.
V kastrolu necháme na olivovém oleji rozpustit med a zesklovatět cibulku, krátce opečeme česnek a orestujeme osolené a opepřené maso z obou stran.
Všechno to přendáme do hlubšího pekáče, přidáme bobkový list, několik kuliček nového koření a tymián.
Pečeme !zakryté! při teplotě 150 stupňů 3-4 hodiny.
Tato krůta je nejlepší s yorkshirským pudingem.




Žádné komentáře:

Okomentovat