sobota 5. srpna 2017

Z chalupy

 
Jako každý rok jsme se i letos jeli na týden rekreovat k našim na chalupu.
 
Původně jsem si myslela, že by bylo fajn, kdyby od nás měl Ripard celý týden klid a mohl se věnovat svým záležitostem, jenže Ripard už při našem odjezdu začal dumat nad tím, zda by raději neměl jet s námi a nakonec dorazil hned za dva dny.
 
Vazby vnoučat s babičkou a dědou je nutné podporovat a upevňovat, zvláště když prostředí Ripardovic strany je natolik komplikované, že ke společně trávenému času dochází jen zřídka a spíše ve formálním duchu.
 
Formální duch je něco, co mi pomáhá vyhnout se střetům a konfliktům i s vlastními rodiči. Mezigenerační trávení času bývá značně náročné pro obě strany.
Někdy dochází k humorným situacím, někdy musím napočítat do deseti, abych nevyletěla.
Každopádně se mi osvědčilo vyhýbat se palčivým aktuálním společenským tématům a dále si zachovat chladnou hlavu a klidnou sebejistotu v kontroverzních výchovných situacích typu nácvik na nočník.
A důležité je, nechodit společně do restaurace.
Nevím, proč zrovna v restauracích vzniká tolik děsivě trapných situací, navštíví-li je prarodiče a rodiče s dětmi!
 
Každopádně můžu říct, že jsme celý pobyt absolvovali bez vzájemného prudění a že má matka vykazuje některé superschopnosti, například v oblasti zahradničení.
 

 





2 komentáře:

  1. Tak toto mě fakt pobavilo a velmi uklidnilo- mezigenerační střety řešíme také, byť naše vztahy jsou jinak výborné. Zrovna téma nočníku se ukázalo být velmi ožehavým, div že nezpůsobilo rodinný rozvrat :). Moc se mi líbí Tvůj nadhled, počítat do deseti příště zkusím též :). Dana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, myslím, že s těma generacema a nočníkem to bude všude hodně podobný :)))

      Vymazat