úterý 18. dubna 2017

Pain au lait

Pain au lait milujou hlavně děti.

Je zázrak, že se mi podařily vyfotit všechny housky po vytažení z trouby, protože vždycky šíleně rychle zmizí.

Neteře a synovci je - poté, co se jim do břich už další nevejdou - cpou do kapes na horší časy a často se mě vyptávají, jestli zase někdy budou "ty dobroučký houstičky", až k nám přijedou na návštěvu.
Receptů je celá řádka, já se držím chuťově neutrálnější varianty, která snese marmeládu i plísňový sýr:

450 g 00 mouky
280 ml plnotučného mléka
malá lžička soli
15 g cukru
15 g kvasnic

Zadělám klasické kynuté těsto. Dávku rozdělím na 10 kuliček, které po vykynutí naříznu nožem do tvaru kříže. Houstičky potřu mlékem a peču asi 12 minut při 220 stupních.


Žádné komentáře:

Okomentovat