Pain au lait milujou hlavně děti.
Je zázrak, že se mi podařily vyfotit všechny housky po vytažení z trouby, protože vždycky šíleně rychle zmizí.
Neteře a synovci je - poté, co se jim do břich už další nevejdou - cpou do kapes na horší časy a často se mě vyptávají, jestli zase někdy budou "ty dobroučký houstičky", až k nám přijedou na návštěvu.
Receptů je celá řádka, já se držím chuťově neutrálnější varianty, která snese marmeládu i plísňový sýr:
450 g 00 mouky
280 ml plnotučného mléka
malá lžička soli
15 g cukru
15 g kvasnic
Zadělám klasické kynuté těsto. Dávku rozdělím na 10 kuliček, které po vykynutí naříznu nožem do tvaru kříže. Houstičky potřu mlékem a peču asi 12 minut při 220 stupních.
Žádné komentáře:
Okomentovat